OM eist celstraf tegen man uit Midden-Drenthe voor belaging stiefdochter en verduistering

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 15 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) tegen een 52-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe. Hij wordt verdacht van een poging tot verleiding, belaging en het heimelijk filmen van zijn minderjarige stiefdochter, en verduistering in zijn functie als politieambtenaar.

De verdachte stuurde zijn stiefdochter gedurende geruime tijd zeer grensoverschrijdende berichten, die seksueel getint waren. In 2018 filmde hij haar heimelijk terwijl ze zich aankleedde. Hij vroeg haar via WhatsApp ook om naaktfoto’s.

De officier van justitie vandaag in de rechtbank in Zwolle: “De verdachte was uit op het minder weerbaar maken danwel ontvankelijker maken van een minderjarig slachtoffer voor het plegen en/of dulden van ontuchtige handelingen. Hij heeft een grote inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van zijn slachtoffer. Als gevolg van zijn gedragingen kwam ze in een zeer ingewikkelde en onveilige situatie terecht. Het vertrouwen dat ze in hem als stiefvader had, heeft de verdachte op grove wijze geschonden.”

Naast de gevangenisstraf eist het OM een aantal bijzondere voorwaarden, waaronder een contactverbod met het slachtoffer.

Daarnaast wordt de verdachte verweten dat hij zich, in zijn functie als politieambtenaar, schuldig maakte aan verduistering van een aantal goederen en valsheid in geschrifte. De verdachte drukte volgens het OM onder meer een aantal door de politie inbeslaggenomen jassen van het merk Hugo Boss achterover.

“Ook deze feiten zijn zeer kwalijk te noemen”, aldus het Openbaar Ministerie. “Van een politieman wordt verwacht dat hij zich, op en buiten werk, onberispelijk gedraagt.” De man is momenteel niet meer werkzaam als politiefunctionaris.