Inhoudelijke behandeling rechtszaak dood Peter R. de Vries start op 23 januari

De inhoudelijk behandeling van de strafzaken Iraklia en Hendon, over de dood van Peter R. de Vries, start op 23 januari 2024 om 09.30 uur. De zittingen worden vanwege de beschikbare ruimte in de rechtbank aan de Parnassusweg  gehouden in de 'bunker', de rechtbank in Amsterdam Osdorp. 

De ene strafzaak gaat over de vermeende uitvoerders van de moord op de Vries (Iraklia) en de ander naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen (Hendon). In juni 2022 eiste het OM tweemaal levenslang in Iraklia. De rechtbank is echter niet tot een uitspraak gekomen vanwege nieuwe informatie en besloot dat het proces over moest.  

In totaal staan negen verdachten terecht.  Het OM begint op 30 januari met het requisitoir en zal op 31 januari 2024 de strafeisen uitspreken. Op die dag start de zitting om 09.00 uur.  In totaal heeft de rechtbank elf zittingsdagen uitgetrokken.

Publiek kan de rechtzaak volgen in één van de videozalen van de rechtbank aan de Parnassusweg. Meer informatie over het volgen van de zittingen is te lezen op de website van de rechtbank.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.