32-jarige man aangehouden in Dubai op verzoek van Nederland

Na een constructieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nederland is een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, aangehouden in Dubai. De aanhouding vond plaats op basis van een Red Notice uitgegeven door Nederland. Nederland zal om de uitlevering van de man vragen.

De aangehouden man zou volgens diverse media in alle luxe in Dubai verblijven. Hij is echter in hechtenis genomen dankzij de inspanningen van de autoriteiten in beide landen. Op dit moment is het niet mogelijk om aanvullende informatie te verstrekken om verstoring van het lopende onderzoek te voorkomen.

Een Red Notice is een verzoek aan wetshandhavingsinstanties wereldwijd om een persoon op te sporen en voorlopig aan te houden in afwachting van uitlevering, overgave of soortgelijke juridische actie. Het is gebaseerd op een arrestatiebevel of gerechtelijk bevel uitgevaardigd door de rechterlijke autoriteiten in het verzoekende land. Lidstaten passen hun eigen wetten toe bij het beslissen of een persoon moet worden aangehouden.