RFT houdt twee verdachten aan op verdenking drugshandel en witwassen

Het Regionaal Financieel Team (RFT), een combiteam van de politie, de FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft op dinsdag 2 april twee mannen van 60 en 42 uit Pijnacker en Waddinxveen aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen.

Tijdens doorzoekingen in een bedrijfspand in Barendrecht en de woningen van de beide verdachten zijn onder andere administratie en verschillende gegevensdragers in beslag genomen.

Via onder andere anonieme tips kwam naar voren dat de beide verdachten zich schuldig zouden maken aan handel in verdovende middelen en witwassen. Dit gebeurde vermoedelijk op grote schaal over een langere periode. Daarop is het RFT een uitgebreid onderzoek gestart. Beide mannen zitten sinds hun aanhouding in beperkingen en mogen daarom alleen contact hebben met hun advocaat. Om die reden kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan. Het onderzoek van het RFT onder leiding van een officier van justitie gaat onverkort verder.

RFT

Het Regionaal Financieel Team is een samenwerkingsverband tussen politie, FIOD en het Openbaar Ministerie. Dit team is één van de zes zogenoemde versterkingspijlers uit het Versterkingsplan RIEC, gericht op de gezamenlijke aanpak van criminaliteit in Rotterdam.

Witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten uit misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.