Verdachten van invoer cocaïne in de haven van Vlissingen blijven langer vast

De drie mannen uit Zeeland die ervan verdacht worden dat ze cocaïne hebben ingevoerd in de haven van Vlissingen blijven langer in voorlopige hechtenis zitten. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda besloten.

In een gezamenlijke actie van politie en FIOD, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), heeft er op maandag 6 mei een grootschalig onderzoek plaatsgevonden bij een bedrijf in de haven van Vlissingen. In het kader van hetzelfde ondermijningsonderzoek zijn er deze dag ook nog op zes andere locaties in Zeeland doorzoekingen geweest. Ruim 150 opsporingsambtenaren waren betrokken bij deze grootschalige actie. Ook zijn er deze dag onder andere drugs- en geldhonden van de douane ingezet.

Drie mannen uit Zeeland (van 58, 56 en 43 jaar oud) zijn op 6 mei aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die onder meer als doel heeft om de Opiumwet te overtreden.

De drie verdachten moesten gisteren voor de raadkamer verschijnen in het kader van hun voorlopige hechtenis. De raadkamer heeft besloten dat alle drie de verdachten langer vast blijven zitten. De beperkingen die eerder waren opgelegd zijn sinds deze ochtend opgeheven. De beperkingen zijn niet langer noodzakelijk. Het onderzoek is nog in volle gang.

Over de aanleiding om het onderzoek te starten en de inhoud van het onderzoek, kan het Openbaar Ministerie nog geen uitspraken doen.