24 maanden cel geëist voor illegaal vuurwerk, wapens en hennepteelt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Rotterdam een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden geëist tegen een 33-jarige Rotterdammer. Het OM verwijt de man bezit van illegaal vuurwerk, bezit van wapens en georganiseerde hennepteelt.

Illegaal vuurwerk, wapens en hennepkwekerij

Tijdens doorzoekingen in diverse panden en kelderboxen trof de politie destijds illegaal vuurwerk (waaronder Shells, Cobra’s en flowerbeds), wapens (vuurwapens, imitatievuurwapens, stroomstootwapens, een werpmes, een boksbeugel en een ploertendoder) en een grote hennepkwekerij aan.

Ernst van de feiten

Het aangetroffen vuurwerk betreft massa-explosief vuurwerk. Wanneer één stuk af gaat, gaat de hele lading mee. “Eén vonkje is daarvoor al genoeg en dat kan ook door statische elektriciteit gebeuren,” aldus de officier. Dit vuurwerk lag opgeslagen in een kelderbox onder een flat in een woonwijk, in een tas waarin ook stroomstootwapens lagen. De opslag op die locatie en op die manier was extreem gevaarlijk en het had zomaar anders kunnen afgelopen.

Ook de aangetroffen wapens in combinatie met de hennepkwekerijen is ernstig. Het is algemeen bekend dat in de drugshandel en hennepteelt geweld niet geschroomd wordt.

Strafeis

Een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden is voor deze feiten, zeker gezien het hele feitencomplex, volgens de officier dan ook de enige passende afdoening.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.