Man aangehouden voor mensensmokkel

De politie heeft een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor mensensmokkel. Hij werd op dinsdag 13 februari rond 2.30 uur aangehouden aan de Beatrixkade in Eindhoven, nadat een oplettende beveiliger de politie had gebeld. Daar vonden agenten een container met daarin elf vreemdelingen, waaronder vijf minderjarigen.

Eerder in de nacht belt de beveiliger naar de politie om door te geven dat hij op camerabeelden een auto bij een container ziet arriveren. Bij een controle vindt de politie later elf vreemdelingen, waarvan tien personen met vermoedelijk de Vietnamese nationaliteit en een persoon met vermoedelijk de Irakese nationaliteit. De container was afkomstig uit Frankrijk en op weg naar Groot-Brittanniƫ. Een man probeert weg te komen, maar wordt op heterdaad aangehouden door de politie nadat een taser wordt ingezet.

Onderzoek door Koninklijke Marechaussee

Omdat de Koninklijke Marechaussee (KMar) is belast met het doen van onderzoek naar mensensmokkel, heeft de politie het onderzoek aan hen overgedragen. De aangehouden verdachte is eerder vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij 14 dagen langer wordt vastgehouden. Meer aanhoudingen naar aanleiding van het onderzoek zijn niet uitgesloten.