JIT verzoekt om informatie over foto van BUK TELAR

Het Joint Investigation Team (JIT) dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 heeft onlangs een foto van een BUK TELAR ontvangen van een anonieme afzender. De foto is vermoedelijk genomen op 17 juli 2014 in de stad Maakeevka in Oekraïne.

Het JIT veronderstelt dat het gaat om de BUK TELAR die vlucht MH17 heeft neergehaald. Het JIT verzoekt iedereen die informatie heeft over deze foto, de voertuigen daarop en de locatie waar de foto is genomen, contact op te nemen met het JIT. 

Het JIT behandelt de informatie vertrouwelijk en met de grootste zorg. Leden van het onderzoeksteam zijn beschikbaar om waar nodig te helpen in diverse talen, waaronder Russisch en Oekraïens.

Getuigen

Getuigen kunnen contact leggen met het JIT om informatie of bewijsmateriaal te delen. Meer informatie over veiligheid is te vinden in het Witness Safety & Protection document.

Strafrechtelijk onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek heeft tot doel verdachten te identificeren en wordt geleid door het Joint Investigation Team (JIT). Op de website van het Openbaar Ministerie staat de laatste informatie. Het JIT is ook te vinden op VKontakte.

Vergroot afbeelding Buk-Telar op transport
Beeld: Onbekende fotograaf

Oproep

Het JIT verzoekt iedereen die informatie heeft over deze foto, de voertuigen daarop en de locatie waar de foto is genomen, contact op te nemen met het JIT.