Voorgeleiding verdachten doorzoeking te Neer

Op maandag 11 augustus zijn drie personen aangehouden in Neer. Het gaat om een 43-jarige man uit Swalmen, een 39-jarige man uit Roermond en een 21-jarige man uit Duitsland. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de drie verdachten in bewaring gesteld voor de duur van 14 dagen.

Onderzoek

Tijdens de doorzoeking is onder andere een tabletteermachine aangetroffen waar synthetische drugs mee gemaakt kan worden. In het pand zijn geen chemicaliën verwerkt. De drie mannen worden verdacht van het aanwezig hebben en verwerken van  grote hoeveelheden  synthetische drugs en pillen. Een van de aangehouden personen wordt in verband gebracht met de Satudarah. De drie verdachten bevinden zich in beperkingen.

Ondermijning

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak  om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Ook leden van ‘Outlaw Motorcycle Gangs’  zijn over het algemeen op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op bijvoorbeeld het gebied van wapens, drugs en intimidatie. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.