Dader woningoverval Lemmer meldt zich bij politie voor uitzitten straf

De 20-jarige man uit Lemmer, die door de rechtbank in Leeuwarden op 20 oktober 2017 werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor diefstal met geweld, heeft zich gemeld bij de politie.

In december 2016 had de rechtbank tijdens een pro forma zitting de voorlopige hechtenis van verdachte opgeheven. De verdachte was wel aanwezig bij de inhoudelijke behandeling op 6 oktober, waar hij zes jaar tegen zich hoorde eisen. Bij de uitspraak beval de rechtbank de gevangenhouding van de 20-jarige man. De politie startte direct een zoektocht maar trof de man niet aan op zijn woon- en werkadres. Ook op andere locaties vond men de man niet. Informatie over de zoekactie bereikte mogelijk de dader. Hij meldde zich maandagochtend bij het politiebureau in Lemmer. De man wordt tzt overgebracht naar een Penitentiaire Inrichting waar hij zijn straf zal uitzitten.

Samen met een 24-jarige mededader drong hij op 15 april 2015 de woning van het slachtoffer binnen. In de woning werd het slachtoffer meerdere keren hard tegen zijn hoofd en lichaam geslagen en getrapt. Ook werd het slachtoffer bedreigd met een mes.  Beide mannen zijn veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.