Nieuwe verdachte aangehouden in Eris-onderzoek

Er is opnieuw een verdachte aangehouden in het liquidatieonderzoek Eris. Het gaat om een 38-jarige man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Farid Souhali in 2017 in Den Haag.

Souhali werd op 17 april 2017 doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat in Den Haag. Zijn auto werd daar klem gezet door een andere auto, waar iemand uit sprong die het vuur opende met een automatisch wapen. De kroongetuige in het Erisproces verklaarde later dat hij die avond na de liquidatie drie personen moest oppikken. Twee verdachten zijn in dit onderzoek al opgepakt.

De 38-jarige verdachte werd dinsdag aangehouden in zijn woonplaats Leeuwarden. Donderdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat hij nog zeker 14 dagen vast blijft zitten.

Het Eris-proces

Het Eris-proces bestaat uit meerdere deelonderzoeken die gaan over liquidaties (of opdrachten / pogingen daartoe) plus een zware aanslag met een automatisch wapen. De twintig verdachten die reeds terecht staan vormden volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie met als doel geld verdienen door het plegen van liquidaties.

Hoofdman in de organisatie is volgens het OM de 50-jarige president van motorclub Caloh Wagoh. En een van de clubleden verklaart als kroongetuige over heftige en ontwrichtende (levens)delicten die door de president van Caloh Wagoh zouden zijn uitgezet bij verschillende moordcommando's.