Strafzaak Eris (Caloh Wagoh)

In het Eris-proces staan onder anderen kopstukken en leden van motorclub Caloh Wagoh terecht. Zij worden onder meer verdacht van het uitzetten, voorbereiden en plegen van meerdere liquidaties. Een van de voormalige clubleden verklaart als kroongetuige over heftige en ontwrichtende (levens)delicten en over een criminele organisatie. De opdrachten kwamen in de meeste gevallen binnen bij de president van Caloh Wagoh, die vervolgens vanuit zijn motorclub verschillende moordcommando's inzette om ze uit te voeren.

Aangetroffen PGP-gesprekken geven een ontluisterend beeld: alsof het om Brabantse worstenbroodjes gaat, wordt gesproken over het doodmaken van mensen. Volgens de kroongetuige kwamen er ook opdrachten uit het netwerk van Ridouan T.

Ridouan T. is verdachte in het Eris-proces en in het Marengo-proces. In het Eris-proces heeft het OM Den Haag nog niet besloten over de vervolging van Ridouan T. In het Marengo-proces, dat wordt gedaan door het Landelijk Parket, wordt hij al vervolgd. Het onderzoek-Marengo richt zich op de periode tot 2017. Onderzoek-Eris start met de moord op  Justin Jap Tjong op 31 januari 2017.

Persvragen

Journalisten kunnen met vragen over het Eris-proces terecht bij het OM Den Haag. Vragen over Marengo kunnen worden gesteld aan het Landelijk Parket.