OM vraagt vrijspraak voor verdachte vuurwerkgooiers bij wedstrijd NAC-FC Oss

Het openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft vrijdag 13 juli voor de rechtbank in Den Bosch vrijspraak gevraagd voor de twee jonge mannen die verdacht worden van het gooien van een vuurwerkbom bij de wedstrijd NAC-FC Oss op 11 maart 2016.

De jonge mannen, 17-jaar uit Oss en 22-jaar uit Nistelrode, werden ervan verdacht tijdens de wedstrijd vanuit het uitvak een vuurwerkbom te hebben aangestoken en het veld op te hebben gegooid. Een fotograaf die in de buurt stond liep daarbij letsel op aan zijn gehoor.

Er is grondig onderzoek gedaan naar de zaak, er zijn zeer veel beelden bekeken, getuigen gehoord en er zijn zelfs liplezers geraadpleegd om te kijken of zij kunnen achterhalen wat beide verdachten zeiden vlak voor het gooien. Ondanks dat, staat het voor de officier van justitie niet vast dat degene die gooide ook daadwerkelijk de 22-jarige verdachte is.

“Hij heeft wel die avond over vuurwerk gooien gesproken, maar onvoldoende is vast komen te staan dat hij dat ook echt heeft gedaan. Tussen het spreken erover en het gooien zitten 45 minuten,” legde de officier tijdens de zitting uit.

De zitting van de 17-jarige was achter gesloten deuren vanwege zijn minderjarigheid.

De rechtbank doet 27 juli uitspraak.