Drie arrestaties in onderzoek naar internationale drugsverkoop per post

In een onderzoek naar de distributie van vermoedelijk verboden (hard)drugs per post zijn dinsdagavond twee mannen en een vrouw aangehouden. Een bedrijf uit Boxtel heeft vermoedelijk systematisch drugs aan particuliere afnemers in het buitenland verkocht en verstuurd.

Woensdag is door forensisch specialisten van onder meer het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoek verricht in een bedrijfspand in Boxtel. In dat pand zijn voorraden poeders en pillen aangetroffen, met vermoedelijk verboden, gevaarlijke  middelen. Onderzocht wordt nog om welke substantie(s) en welke hoeveelheden het gaat.  Bij de woning van een van de verdachten stuitte de politie eveneens op dozen met poeders en andere substanties, die vermoedelijk verboden middelen bevatten.

Naast pillen en poeders heeft de politie twee auto’s inbeslaggenomen.

Het onderzoek naar het bedrijf vindt plaats onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Samenwerking

Politie, Openbaar Ministerie en PostNL hebben de handen ineen geslagen in de strijd tegen de handel in verdovende middelen via postpakketten. Het gespecialiseerde Post/Pakket Interventie Team (P2it) van de Landelijke Eenheid van de politie voert controles uit. Er wordt nauw samengewerkt met PostNL.

Beperkingen

De verdachten zitten in alle beperkingen. Dit betekent dat ze uitsluitend contact mogen hebben met hun advocaat. Het OM zal daarom slechts beperkt over het nog lopende onderzoek (kunnen) communiceren.