Inhoudelijke behandeling in hoger beroep liquidaties Staatsliedenbuurt van start

In het Justitieel Complex op Schiphol is vandaag in hoger beroep de inhoudelijke behandeling van start gegaan tegen twee mannen die verdacht worden van een dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De mannen werden door de Amsterdamse rechtbank op 1 mei 2015 veroordeeld tot een levenslange celstraf, conform de eis van het Openbaar Ministerie. Verdachten gingen in hoger beroep.

De twee mannen hebben, in de ogen van het OM en de rechtbank, op 29 december 2012 met onder meer automatische wapens vanuit een Audi twee mannen om het leven hebben gebracht. Een ander beoogd doelwit van de liquidatie kon ter nauwer nood aan de kogelregen ontsnappen. Hij sprong tussen twee woonboten het water in. Op hun vlucht hebben verdachten volgens het OM en de rechtbank ook geschoten op twee motoragenten.

Op de eerste dag worden drie getuigen gehoord op de zitting.

De inhoudelijke behandeling zal acht dagen in beslag nemen voor het gerechtshof Amsterdam. Vrijdag 14 december zal het Openbaar Ministerie met de strafeis komen in hoger beroep deze zaak. Het gerechtshof doet naar verwachting op 28 januari 2019 uitspraak.