Verdachte van kindersekstoerisme aangehouden

De politie heeft dinsdag in Haarlemmermeer een 55-jarige man in zijn woning aangehouden die vermoedelijk van plan was naar de Filipijnen te reizen met de bedoeling minderjarige meisjes seksueel te misbruiken.

De man zou zich vaker in Thailand en de Filipijnen schuldig hebben gemaakt aan misbruik van meisjes en ook kinderporno in zijn bezit hebben. Er zijn geen aanwijzingen dat hij ook in Nederland minderjarigen zou hebben misbruikt.

Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte is beslag gelegd op gegevensdragers, waaronder computers, cd’s, dvd’s en mobiele telefoons. Ook is een contant geldbedrag van meer dan 70.000 euro, voor het grootste deel in biljetten van 500 euro, in beslag genomen.

De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Seksuele uitbuiting

Wereldwijd vindt er seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen plaats. Om dit tegen te gaan, wil de overheid dat Nederlanders die vermoeden dat andere Nederlanders kinderen misbruiken, dit melden bij de politie of justitie. Dit is namelijk een ernstig misdrijf dat strafbaar is, ook als het misbruik in het buitenland heeft plaatsgevonden.

Voor meer informatie, zie:

https://www.meldkindersekstoerisme.nl/