Terrorisme verdachte bij terugkeer op Schiphol aangehouden

Een 38-jarige man die vermoedelijk heeft deelgenomen aan de gewapende jihadistische strijd is woensdag na aankomst op Schiphol aangehouden. Hij keerde terug onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee met een vlucht vanuit Oman.

alt=""
Schiphol (archieffoto)

De man had zich vorige week gemeld bij de Nederlandse ambassade in Muscat. Hij zou contact hebben gezocht om een nieuw leven te beginnen. De man wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

Hij zou eind 2010 zijn uitgereisd naar Somaliƫ om deel te nemen aan de gewapende strijd van een of meer terroristische organisaties, zoals Al-Shabaab of Al Qaida.

De rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam heeft de man vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.