Reactie OM uitspraak hoger beroep Staatsliedenbuurt-zaak

Het Openbaar Ministerie (OM) kan zich vinden in de uitspraak van het gerechtshof in het hoger beroep rond de liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Het OM eiste in december 2018 levenslange gevangenisstraffen tegen beide verdachten, voor de dubbele liquidatie en pogingen tot moord op 29 december 2012. Twee personen kwamen om het leven, een derde wist te ontkomen door in het water te springen. De feiten werden begaan op straat in een woonwijk. Voertuigen en woningen raakten beschadigd en de kans dat een buurtbewoner zou worden geraakt was groot. Na de schietpartij in de Staatsliedenbuurt werden twee motoragenten onder vuur genomen.

Het hof heeft, conform de visie van het OM, geoordeeld dat wettig en overtuigend bewezen is dat beide verdachten de tenlastegelegde feiten hebben gepleegd en dat een levenslange gevangenisstraf voor deze feiten passend is en opgelegd mag worden.
 

Beluister de toelichting van het Ressortsparket:

Reactie hoger beroep uitspraak liquidaties Staatsliedenbuurt