Gerrit van der Burg nog drie jaar voorzitter College procureurs-generaal

Gerrit van der Burg is voor een tweede termijn benoemd tot voorzitter van het College van procureurs-generaal. Op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft de ministerraad vandaag ingestemd met de voordracht. De herbenoeming gaat in per 1 juni 2020. 

Vergroot afbeelding
Beeld: Friso Keuris
Gerrit van der Burg

"Het Openbaar Ministerie is een prachtige organisatie met hardwerkende en betrokken collega’s. De eerste drie jaren zijn voorbij gevlogen. Het klinkt als een cliché, maar het is zo. Vanaf 2017 geef ik met de overige Collegeleden leiding aan het Openbaar Ministerie en er is veel gebeurd, zowel in- als extern", aldus Van der Burg. "Aan de vooravond van mijn tweede termijn staat het OM door de coronacrisis ook voor andere en nieuwe uitdagingen. Ik zal me de komende jaren met trots en gedrevenheid blijven inzetten voor en namens het OM, en ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen om mijn werk als voorzitter voort te zetten."

Van der Burg is sinds 1 mei 2014 lid van het College van procureurs-generaal en sinds 1 juni 2017 is hij voorzitter. Van der Burg begon zijn loopbaan in 1982 bij de politie. In 1990 werd hij officier van justitie in Breda. Daarna was hij onder andere hoofdofficier van justitie in Den Bosch en van het Landelijk Parket. 

In de wet staat dat een voorzitter van het College van procureurs-generaal voor twee keer drie jaar kan worden benoemd.