Bezoekers en organisator illegale houseparty in Biesbosch verdacht van verstoring natuurgebied

De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de organisator en tientallen bezoekers van een illegale houseparty in de Biesbosch. Zij worden verdacht van de verstoring van een stiltegebied.

De politie kwam in actie naar aanleiding van een melding van mensen die 4 kilometer verderop wonen. De politie kwam ter plaatse en heeft het feest beëindigd. Er waren circa vijftig bezoekers op de houseparty. De hoofdverdachte in het onderzoek is de organisator van de houseparty. Ook de bezoekers kunnen een boete tegemoet zien die kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Schade aan natuurgebieden

De Biesbosch is naast stiltegebied ook Natura 2000-gebied. Sinds de uitbraak van Corona hebben natuurgebieden in toenemende mate te maken met verstoringen, vernielingen of vervuiling. De schade voor de natuurgebieden kan groot zijn, daarom treedt de overheid hiertegen op.