Hervatting strafzaak verdachte zaak-Ruinerwold

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, hervat morgen – woensdag 10 februari, start 10:00 uur – en volgende week – donderdag 18 februari , start 09:00 uur – de zitting tegen de 68-jarige verdachte in de strafzaak-Ruinerwold.

Morgen staat de zitting in het teken van het bevragen van vier deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) die hebben gerapporteerd over de verdachte. De officieren, verdediging en de rechtbank kunnen de psycholoog, psychiater, logopedist en een klinisch neuropsycholoog aanvullende vragen stellen over hun bevindingen.

De zittingen zijn een vervolg op de descente die 13 en 14 januari heeft plaats gehad, waarbij de rechters, de officieren en de verdediging in de gelegenheid zijn geweest zelf vragen te stellen aan de verdachte.

Op 18 februari 2021 zullen de raadsman en het OM een standpunt innemen over de mogelijkheid om de verdachte verder te vervolgen. Op 4 maart doet de rechtbank uitspraak.