Vier aanhoudingen vanwege poging liquidatie in 2019

De politie heeft woensdag vier mannen aangehouden vanwege een poging tot liquidatie op 16 maart 2019 in Amstelveen. Op die dag raakte het slachtoffer en zijn 17-jarige dochter rond het middaguur gewond toen zij met de auto thuis aankwamen.

Een vuurwapen dat werd gericht op de eveneens aanwezige ex-vrouw van de man weigerde. De vrouw viel een van de schutters aan en probeerde hem weg te duwen. Vader en dochter moesten met schotwonden worden overgebracht naar het ziekenhuis.   

Opdracht

De aanslag werd uitgevoerd door twee mannen met vuurwapens, die wegvluchtten in een donkere auto. Dat voertuig was vermoedelijk gestolen en voorzien van een vals of vervalst kenteken. In het onderzoek dat volgde werd duidelijk dat de poging tot moord door de schutters niet op eigen houtje, maar in opdracht was uitgevoerd als afrekening in het criminele milieu.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de recherchediensten van de Landelijke Eenheid en van de Eenheid Amsterdam. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Zij zijn voor twee weken in bewaring gesteld.

Drie van hen komen uit Rotterdam, de vierde komt uit Zoetermeer. Hun leeftijden lopen uiteen van 27 en 28 tot 42 jaar. Bij een van hen trof de politie tijdens de aanhouding een vuurwapen en een patroonhouder met munitie aan. 

Boterhamzakjes met cocaïne 

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is verder beslag gelegd op enkele tientallen mobiele telefoons, een computer, scherpe patronen, drie boterhamzakjes met in totaal 250 gram cocaïne, een duur horloge en een paar duizend euro aan contact geld.