Man opgepakt na verstrekking dodelijk middel en medicijn

In een al langer lopend onderzoek is gisteren in zijn woning een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Openbaar Ministerie, Loes van der Meer

De zaak kwam aan het rollen na het overlijden van meerdere personen. Zij zouden een dodelijk middel hebben ingenomen dat door deze verdachte zou zijn verstrekt. Daarnaast zou hij ze hebben voorzien van een medicijn dat braakneigingen vermindert dat uitsluitend kan worden verkregen via artsen en apothekers. De verdachte – geen arts of apotheker van beroep - zou het medicijn hebben geleverd, en dat is strafbaar gesteld in de Geneesmiddelenwet. De man wordt ook verdacht van witwassen. Hij zou het dodelijke middel en het medicijn tegen betaling hebben verstrekt. Van het geld dat hij daarmee zou hebben verdiend, zou hij in zijn levensonderhoud hebben voorzien.

Verder onderzoek

Op dit moment kan de man in verband worden gebracht met meerdere verstrekkingen. Verder onderzoek moet uitwijzen om hoeveel gevallen het precies gaat. Op dit moment kan er vanwege het lopende onderzoek niet meer informatie worden gedeeld.