Flitspalen Arnhemseweg – Ravenweg Apeldoorn gaan aan

Maandag 2 augustus gaan twee nieuwe flitspalen op de kruising Arnhemseweg-Ravenweg in Apeldoorn aan. Vanaf dan worden bestuurders die te hard of door rood rijden op deze kruising bekeurd. De gemeente Apeldoorn, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid in Apeldoorn verbetert.

 

De nieuwe flitspalen staan op de Arnhemseweg (kruising Ravenweg vanuit zuiden) en Ravenweg (kruising Arnhemseweg). De toegestane snelheid op deze ontsluitingswegen is 50 km/uur. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspalen te plaatsen nadat de gemeente Apeldoorn en de politie hebben aangegeven dat het rode licht hier regelmatig wordt genegeerd en vaak te hard wordt gereden. In combinatie met de hoge verkeersintensiteit en kruisend (fiets)verkeer levert dit een groot risico voor de verkeersveiligheid op. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met flitspalen langer noodzakelijk is.