339 kilo grondstof voor synthetische drugs onderschept in Rotterdam

Bij een doorzoeking in Rotterdam is donderdagavond 339 kilo grondstof voor het vervaardigen van synthetische drugs in beslag genomen. Het gaat om MAMDPA, een grondstof waarmee XTC kan worden gemaakt.

De Douane heeft de chemicaliën vorige week ontdekt toen deze partij MAMDPA vanuit Hong Kong arriveerde op Schiphol. Het middel is onder een valse naam ingevoerd.

Transport gevolgd


Toen de vracht donderdagavond werd opgehaald is het transport gevolgd naar een woning aan de Rotterdamse Paradijslaan. Na het lossen van de vracht zijn de chauffeur en de bijrijder van de bestelauto aanhouden. Het gaat om een man van 25 en een vrouw van 22 afkomstig uit Groningen. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. 

MAMDPA

De lading bestaat uit MAMDPA, een relatief nieuwe grondstof voor het vervaardigen van PMK, de essentiële grondstof voor MDMA/XTC. Na bewerking kunnen hier waarschijnlijk meer dan 1.400.000 XTC tabletten van gemaakt worden. De chemicaliën zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.