OM eist 64 maanden gevangenisstraf tegen alle verdachten drugslab Westdorpe

Zes verdachten stonden vandaag voor de rechtbank in Breda, waar zij het Openbaar Ministerie 64 maanden gevangenisstraf (onvoorwaardelijk, met aftrek van voorarrest) tegen zich hoorden eisen. Op 30 november 2020 viel de politie een loods in Westdorpe binnen, waar een groot drugslaboratorium werd ontdekt. In dit lab werd Crystal Meth vervaardigd. Vijf verdachten werden ter plekke aangehouden, één verdachte werd later op 19 januari 2021 aangehouden in zijn woning.

Voldoende bewijs

Dat de exacte rollen van de vijf verdachten - die werden aangehouden in de loods - niet vast te stellen zijn maakt volgens de Officier van Justitie niet uit. Er is voldoende bewijs om aan te tonen dat zij een belangrijke, dan wel uitvoerende rol hadden in het proces. Er is geen bewijs gevonden dat de verdachten gedwongen werden om hun werkzaamheden uit te voeren, wat een aantal van de verdachten wel aangaven in hun verklaring.

De rol van de zesde verdachte die later is aangehouden is te herleiden naar het plaatsen van de afzuiginstallatie in de loods. Volgens het Openbaar Ministerie is er overtuigend bewijs dat de verdachte een bijdrage van voldoende gewicht heeft geleverd aan de productie in het drugslab.