Aanpak Rotterdamse drugsdealers succesvol: veroordelingen tot hoge celstraffen en gebiedsverboden

Maastricht, 24 november 2021 – De rechtbank Limburg heeft gisterenmiddag vier Rotterdamse drugsdealers veroordeeld die naast hoge celstraffen tot 27 maanden ook forse geldboetes en gebiedsverboden voor de regio Parkstad opgelegd kregen. De vier verdachten namen deel aan een criminele organisatie die op grote schaal heroïne en cocaïne verkocht in de Limburgse grensstreek nabij Duitsland. Gebiedsverboden bleken een succesvol effect te hebben in deze omvangrijke drugszaak waarin al eerder verdachten zijn veroordeeld.

De handel in harddrugs wordt direct en indirect in verband gebracht met geweldsdelicten en zelfs liquidaties. Daardoor wordt er veel overlast veroorzaakt, zeker in de grensstreek waar veel grensoverschrijdende drugscriminaliteit plaatsvindt. Door in de directe nabijheid van de Duitse grens te dealen, is volgens politie en OM bijgedragen aan het ontstaan van een aanzuigende werking van Duitse kopers van verdovende middelen. De rechter onderstreept dit in het vonnis.

Integrale aanpak

In deze zaak is niet alleen vanuit de strafrechtelijke hoek opgetreden. Samen met Belastingdienst en gemeenten werkten politie en OM vanuit een integrale aanpak succesvol aan deze zaak.