Wijziging in team officieren van justitie MH17-proces

In het team van officieren van justitie dat het MH17-proces voert vindt een wijziging plaats. Officier van justitie T. (Thijs) Berger start per 1 juni 2022 als rechercheofficier bij het Arrondissementparket Den Haag. Hij blijft daarnaast in deeltijd voorlopig nog werkzaam voor het MH17-onderzoek van het Landelijk Parket.

Berger was vanaf het begin in juli 2014 betrokken bij het strafrechtelijke onderzoek naar het neerstorten van het vliegtuig in Oost-Oekraïne, waarbij 298 inzittenden omkwamen. Nadat hij tussendoor andere onderzoeken deed, kwam hij in 2018 terug bij het MH17-team om de rechtszaak tegen vier verdachten van het neerhalen te gaan voeren.

De rechtszaak, die in maart 2020 van start ging, is inmiddels vergevorderd. Op 16 mei 2022 komt het Openbaar Ministerie voorlopig voor het laatst aan het woord in de zogeheten repliek. De uitspraak in de MH17-zaak wordt komend najaar verwacht.