OM seponeert zaak tegen 16-jarige jongen na incident langs A32 bij Heerenveen

Het OM heeft de zaak tegen een 16-jarige jongen uit de gemeente Heerenveen geseponeerd. Hij is afgelopen dinsdag, 5 juli, tijdens een protestactie langs de snelweg bij Heerenveen aangehouden en gisteren door het Openbaar Ministerie (OM) op vrije voeten gesteld.

Op basis van een zorgvuldig en tegelijkertijd snel onderzoek komt het OM achteraf bezien tot de conclusie dat er geen aanknopingspunten zijn voor het vervolgen van deze jongeman.

Verdachten

Afgelopen dinsdag zijn ook twee andere personen bij de protestactie aangehouden. Het onderzoek naar de incidenten waarbij deze personen betrokken lijken te zijn loopt nog. Het gaat om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen. Zij zijn nog verdachte.

Rijksrecherche

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het vuurwapengebruik door de politie tijdens de protestactie loopt en staat los van het onderzoek naar mogelijk strafbare gedragingen van de twee verdachten. Op het onafhankelijk onderzoek van de Rijksrecherche kan en mag het OM niet vooruit lopen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Mediatheek Rijksoverheid