Voorarrest verdachte Tornado Cash met 90 dagen verlengd

Op 24 augustus heeft de raadkamer van de rechtbank Den Bosch zitting gehouden over het voorarrest van een verdachte. 

De raadkamer bestond uit drie rechters, zij werden voorgelicht door de officier van justitie over het onderzoek en de verdenkingen. Daarna hebben zij de verdediging gehoord. Vervolgens heeft de raadkamer besloten de verdachte 90 dagen langer in voorarrest te houden.

Verdenking

De man werd op 10 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het verhullen van criminele geldstromen en het faciliteren van witwassen door de Ethereum mixingservice Tornado Cash op het internet aan te bieden als dienst.

Het vermoeden is dat verdachte, samen met anderen, het mogelijk heeft gemaakt dat de herkomst, bestemming en het eigendom van meer dan 1 miljard aan uit misdrijf verkregen cryptovaluta door gebruik van de mixer is verhuld.

Zie ook: Aanhouding verdachte ontwikkelaar van Tornado Cash