Update in het witwasonderzoek Noord-Nederland

In het onderzoek naar witwassen en BTW-fraude, waar dinsdag 13 september negen mensen zijn aangehouden en meerdere doorzoekingen hebben plaatsgevonden, heeft het OM aan het eind van de middag één verdachte heengezonden. Het gaat om een 33-jarige man uit Assen. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

De overige acht verdachten zitten nog vast. De huidige periode van inverzekeringstelling kan met toestemming van de rechter-commissaris  in Assen met nog eens drie dagen worden verlengd. Dit is om de politie en de FIOD in de gelegenheid te stellen de verhoren af te ronden. De verdachten zitten nog in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt. Updates worden t.z.t. gepubliceerd op OM.nl en op Twitter.