Janneke de Smet is Legal Woman of the Year 2022

Gisterenavond is (plv.) hoofdofficier van het Landelijk Parket Janneke de Smet Legal Woman of the Year 2022 geworden. Een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een vrouwelijke juridische topper. Janneke stond in de finale met 2 genomineerden uit de advocatuur: Dieuwke Hooft Graafland van Loyens & Loeff en Suzanne Arakelyan van AKL Advocaten. 

Maatschappelijke impact

Janneke viel op vanwege haar maatschappelijke invloed en bijzondere visie. Direct na de aanslag op Peter R. de Vries intensiveerde zij de aanpak van internationale criminelen en hun machtsstructuren. Daarnaast was zij deze zomer de eerste vrouwelijke hoofdofficier die leiding gaf aan het Landelijk Parket. En ze heeft, samen met collega’s, binnen het OM het vrouwennetwerk opgericht. Reden genoeg dus om haar uit te roepen tot Legal Woman of the Year 2022. 

Janneke sprak hier zelf over: ‘De afgelopen 1,5 jaar waren een rollercoaster, maar ook het bewijs dat het OM een prachtige organisatie is om voor te werken, omdat je hier werkt aan zaken met grote maatschappelijke relevantie.’

Waardering voor haar inzet

Het OM is erg trots dat Janneke deze benoeming heeft gekregen. Het is voor de eerste keer dat een OM’er deze prijs ontvangt. Een enorme waardering voor haar tomeloze inzet om de internationale georganiseerde misdaad een halt toe te roepen. Benieuwd naar het werk van Janneke? Lees dan eens het artikel dat eerder in Opportuun verscheen: “Er is een totaaloffensief nodig” | Het Interview | Opportuun (openbaarministerie.nl) of luister naar de podcast over het afpakken van crimineel vermogen.

Meer informatie?

Meer informatie over de verkiezing vind je op www.legalwomen.nl.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©OM
Janneke de Smet (links) en Mindy Mosk, winnaar Upcoming Talent (rechts)