Voorgeleiding verdachte gewelddadige beroving Maastricht

De 38-jarige verdachte die vrijdag 3 februari is aangehouden op verdenking van de beroving op een hoogbejaarde vrouw in het station van Maastricht is voorgeleid voor de rechtercommissaris. Zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd.

Het slachtoffer, een 95-jarige vrouw, is op maandagavond 26 december met geweld beroofd van haar tas. Zij raakte daarbij gewond en is met een ambulance overbracht naar het ziekenhuis. De beroving vond plaats in de lift van het NS-station in Maastricht aan de zijde van de Meerssenerweg. De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is daarna in een taxi gestapt op het Stationsplein.

De verdachte is aan de hand van camerabeelden herkend als zijnde de dader. Nader DNA-onderzoek vindt nog plaats.

De verdachte moet 16 februari voorkomen bij de raadkamer.