Voorarrest Alphenaar met veertien dagen verlengd

Een 58-jarige man uit Alphen aan den Rijn is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank. Hij wordt verdacht van verduistering, oplichting en witwassen. Hij zou geld van een mede door hem opgerichte stichting hebben gebruikt voor privé-uitgaven. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.

De man werd dinsdag aangehouden, samen met zijn 55-jarige echtgenote en zijn 30-jarige dochter. Deze laatsten zijn donderdag weer op vrije voeten gesteld. Zij blijven echter verdachten in het onderzoek. De ‘beperkingen’ rond het voorarrest van de 58-jarige man zijn inmiddels opgeheven.

Daarnaast heeft het OM in het kader van zijn civielrechtelijke taken en bevoegdheden een verzoekschrift ingediend bij de civiele rechter. Daarin vraagt het OM de civiele rechter allereerst om de vader en dochter als bestuurders van de stichting te schorsen en om hen vervolgens te ontslaan.

Zie ook ons eerdere persbericht: https://www.om.nl/actueel/nieuws/2023/03/08/drie-alphenaren-aangehouden-op-verdenking-verduistering-oplichting-en-witwassen