Twee personen die verdacht worden van betrokkenheid bij dodelijk geweldsincident Emmen ook verdacht van overval op McDonalds

Een 16-jarige jongen uit de gemeente De Wolden en twee 19-jarige personen uit Emmen blijven dertig dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen vandaag besloten.

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk geweldsincident op 14 januari 2023 aan de Stationsstraat in Emmen. Daarbij kwam in een zorginstelling een 26-jarige vrouw om het leven. De twee daar aanwezige verdachten, waaronder de 16-jarige jongen, worden eveneens verdacht van het wederrechtelijk van de vrijheid beroven van een ander persoon.

Overval op McDonalds

Naast de betrokkenheid bij dit fatale incident, verdenkt het Openbaar Ministerie de drie verdachten van meer strafbare feiten. Zo worden de 16-jarige jongen en één van de 19-jarige personen verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op de McDonalds in Emmen op 9 januari 2023. Voor dit feit is eveneens een 17-jarige jongen uit Emmen aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is onlangs door de raadkamer van de rechtbank geschorst.

Straatroof

Daarnaast denkt het OM ook dat zowel de 16- als de 17-jarige verdachte een diefstal met geweld hebben gepleegd op 20 november 2022 in Veenoord. De twee 19-jarige verdachten wordt betrokkenheid bij een straatroof op 12 januari 2023 in de Emmense wijk Angelslo verweten.

Eerder maakte het OM al bekend dat de drie personen die verdacht worden van betrokkenheid bij het dodelijke geweldsincident, zich mogelijk ook schuldig hebben gemaakt aan een poging tot een overval op een tankstation.

Nader ingaan op strafbare feiten

Het OM zal op 20 april nader ingaan op de aan de verdachten ten laste gelegde feiten. Dan vindt een eerste openbare zitting plaats in deze zaak. De zaak tegen de 16-jarige jongen vindt achter gesloten deuren plaats, omdat hij minderjarig is.