Patriottische Jeugd Parkstad niet vervolgd voor discriminatie

Een spandoek met de tekst ‘Jeugd is de toekomst, stop omvolking’ en flyers met de oproep aan te sluiten bij de groepering ‘Patriottische Jeugd Parkstad’, waren voor het Vista College aanleiding om in maart van dit jaar aangifte te doen van discriminatie. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) heeft besloten om de ‘Patriottische Jeugd Parkstad’ niet te vervolgen, omdat er geen sprake is van discriminatie of een ander strafbaar feit.

De discriminatieofficier van het OM zegt daarover: “De groepering uit op deze manier kritiek op het migratiebeleid zonder daarbij iets te zeggen over ras of geloof van één of meer bevolkingsgroepen of personen. Het gebruik van de term ‘omvolking’ is weliswaar omstreden, maar in deze context kan het OM niet concluderen dat dit gebruik strafbaar is.”

Discriminatieverbod

Het discriminatieverbod beschermt mensen (zowel personen als groepen) tegen discriminatie op grond van ras, godsdienst of levensovertuiging, seksuele geaardheid, lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap.

Het Vista College in Heerlen is op de hoogte gesteld van de beslissing van het OM.