Verdachten bekladding Moskee Heerlen gedagvaard voor politierechter

De officier van justitie heeft een 29-jarige en een 38-jarige man uit Heerlen gedagvaard. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) verdenkt de twee van het bekladden van moskee Nour in Heerlen in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 februari. Ook is er een steen door de ruit gegooid. De mannen moeten zich op 6 juni 2024 verantwoorden voor de politierechter.                    

Zowel deuren als borden zijn beklad met hakenkruizen en racistische leuzen. De twee verdachten werden dinsdag 6 februari door de politie aangehouden en zaten sindsdien vast. Een van de mannen wordt ook verdacht van een diefstal van levensmiddelen bij een supermarkt. Dat gebeurde afgelopen maandag.

Bevel tot bewaring

Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) heeft vandaag aan de rechter-commissaris gevraagd om een ‘bevel tot bewaring’ af te geven. De rechter-commissaris heeft besloten om het verzoek af te wijzen. Dat betekent dat de verdachten niet langer in voorlopige hechtenis zitten. Op 6 juni moeten zij zich voor de politierechter verantwoorden op verdenking van discriminatie (groepsbelediging) en openlijke geweldpleging.