Jonge mannen (19) gooien molotovcocktail naar politiebureau: OM eist twee jaar cel

Een brandende molotovcocktail zorgde in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus 2023 voor een vuurzee en rookontwikkeling op het parkeerterrein van het politiebureau aan de Spoorsingel in Heerlen. Het had nog erger kunnen zijn, maar niemand raakte gewond. Twee verdachten (19) uit Heerlen en Hoensbroek stonden vandaag voor de rechter in Maastricht op verdenking van brandstichting in vereniging met gevaar voor goederen. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eist twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

Op camerabeelden is te zien dat de twee verdachten een fles met benzine vullen bij een tankstation. Ook het gooien van de molotovcocktail werd door de camera geregistreerd. Direct na het incident konden de twee mannen aangehouden worden.

Melige bui

Beide verdachten gaven aan dat ze een jointje hadden gerookt en alcohol hadden gedronken en dat zij die avond besloten de molotovcocktail over de toegangspoort van het politiebureau te gooien. Volgens de verdachten was het een kwajongensstreek en hadden ze een melige bui. De politiechef van de recherche Limburg, Danny Frijters, liet in een eerder persbericht al weten dit handelen zeer hoog op te nemen. “De rechercheurs die op dit bureau werken, zetten zich dag in dag uit in voor de bestrijding van criminaliteit en het oplossen van zaken. Zij werken daarmee direct voor de veiligheid  en leefbaarheid van de inwoners van onze provincie. Het is daarom heel kwalijk dat dit plaatsgevonden heeft”, aldus Frijters.

De rechtbank doet uitspraak op 12 maart.