Stand van zaken onderzoek naar verstervingszaak zorgcentrum Sittard

Het onderzoek naar de verstervingszaak die afgelopen zomer heeft plaatsgevonden in zorgcentrum Lemborgh in Sittard ligt op dit moment stil. De reden hiervoor is dat het Openbaar Ministerie Limburg (OM) tot nu toe geen kennis heeft kunnen nemen van de nodige stukken uit het medisch dossier van de 87-jarige overleden patiënte.

De stukken uit het medisch dossier zijn in juli vorig jaar op vordering van de officier van justitie door de rechter-commissaris in beslag genomen. Tegen deze inbeslagname heeft de behandelend arts bezwaar gemaakt vanwege zijn medisch beroepsgeheim. Dit betekent concreet dat informatie alleen met toestemming van de rechter kan worden ingezien.

De rechter-commissaris was met het OM van oordeel dat er in dit geval zwaarwegende redenen zijn om het beroepsgeheim te doorbreken. Ook de rechtbank kwam op 14 februari tot dit oordeel en verklaarde de bezwaren van de arts ongegrond.

Cassatie

De arts heeft tegen deze beslissing van de rechtbank cassatie ingesteld bij de Hoge Raad. Het OM wacht de uitspraak van de Hoge Raad nu af.