Onderzoek naar Bossche balkonbrand: geen duidelijkheid over oorzaak

Bij een brand op een balkon van een woning in Den Bosch raakte tijdens nieuwjaarsnacht een jongetje van twee zwaargewond. Onderzoek heeft geen duidelijkheid opgeleverd over de oorzaak van de brand.

Na de brand bij de woning aan de Admiraliteitslaan in de wijk De Kruiskamp werd door de politie een onderzoek gestart. Technisch onderzoek heeft geen zekerheid gegeven over de oorzaak van de brand. Het meest aannemelijke scenario is echter dat de brand is ontstaan door vuurwerk, maar het is onmogelijk gebleken om vast te stellen vanuit welke locatie het vuurwerk is afgestoken dat op het balkon terecht is gekomen.

Met deze conclusie wordt het onderzoek afgesloten. Het jongetje lijkt fysiek niets aan de brand te hebben overgehouden.