Man verdacht van witwassen miljoenen euro’s blijft langer vast

Een 54-jarige man die verdacht wordt van het witwassen van enkele miljoenen euro’s blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft dat vrijdagmiddag 31 maart 2023 beslist. De verdachte werd gisteren (donderdag) aangehouden, nadat de rechtbank had besloten dat hij moest worden vrijgelaten in een zaak rond een andere verdenking.

De man was in oktober 2022 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel en twee liquidaties in september 2019. Dat onderzoek loopt nog en de 54-jarige man is nog steeds verdachte.

Ondertussen onderzochten politie en OM ook de witwasverdenking. Die gaat over een periode van 1 januari 2018 tot het moment van aanhouding op 10 oktober 2022. Hoewel het onderzoek nog loopt is die verdenking inmiddels zo sterk dat het OM meent genoeg bewijs te hebben om de man ook hiervoor te vervolgen. De man wordt er onder meer van verdacht zelfs gedurende zijn penitentiair programma uitgaven te hebben gedaan zonder dat daar een legaal inkomen tegenover stond. De man is nu aangehouden omdat het OM ernstige vrees had dat de man naar het buitenland zou vertrekken.

De rechter commissaris besloot dat er voldoende bezwaren zijn om de man de komende 8 dagen vast te houden.