38-Jarige Haagse bestelde voor bijna ton privespullen op kosten van de baas

Schoenen, tassen, speelgoed, cadeaubonnen, studieboeken. Een 38-jarige Haagse deed op naam van haar achtereenvolgende werkgevers voor bijna honderdduizend euro aan privéaankopen. Het OM eiste vandaag twaalf maanden cel tegen haar.

Als directiesecretaresse bij een postbedrijf bestelde de vrouw zonder toestemming voor duizenden euro’s aan goederen voor eigen gebruik. Ook huurde zij zonder toestemming auto’s voor privégebruik. Daarbij maakte zij gebruik van haar zakelijke contactgegevens en de zakelijke rekeningen van haar werkgever. Dit kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Deurwaarders van de gedupeerde bedrijven meldden zich bij haar werkgever die daarop aangifte deed.

Na haar ontslag ging de verdachte aan de slag als secretaresse bij een farmaceutisch bedrijf. Nadat zij ook hier haar ontslag kreeg aangezegd, deed zij opnieuw en ‘uit wraak’ veel privéaankopen op rekening van haar werkgever. Nog altijd had de vrouw haar les niet geleerd, want kort daarna herhaalde zij de truc bij de gemeente Rotterdam.

De verdachte verklaarde in eerste instantie door ‘hebzucht’ gedreven te zijn geweest en ‘een kick’ te krijgen van haar handelen. Maar tijdens de zitting stelde de verdachte dat de oorzaak van haar handelen grotendeels lag in een ongelukkig leven. De officier van justitie hechtte geen waarde aan die verklaring. Bovendien nam zij het de verdachte kwalijk dat zij heeft geprobeerd de schuld af te schuiven op collega’s die daardoor aanvankelijk onterecht verdacht werden.

Volgens het OM is bewezen dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan langdurige en grootschalige oplichting met een zeer grote schade als gevolg. De officier eiste twaalf maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een voorwaarde is dat de verdachte zich laat behandelen om te voorkomen dat zij dit soort feiten nog eens pleegt. De uitspraak is over twee weken.