Vier verdachten in Nederland en België aangehouden in onderzoek naar witwassen en drugshandel

De politie heeft vanochtend vier personen aangehouden in een onderzoek naar witwassen en drugshandel. Eerder zijn in het strafrechtelijk onderzoek, Niobium, een drugslab in Wuustwezel (België) in 2019 en een lab in Driebruggen in 2017 aangetroffen. Tijdens de huiszoekingen vandaag werden diverse luxegoederen inbeslaggenomen.

In juni 2019 werd een groot drugslab aangetroffen in België, in een loods van een varkensboerderij in Wuustwezel (B). De Belgische politie heeft daar op 12 juni een instap gedaan. Er zijn toen zeven verdachten aangehouden. Het betroffen mannen uit België, Nederland, Mexico en Colombia. In de grote loods werd een professioneel opgezet lab aangetroffen voor het hele proces voor de productie van methamfetaminen en het omzetten naar crystal meth. Vier kilo crystal meth is verpakt aangetroffen.

Aanhoudingen en huiszoekingen

In samenwerking met de Belgische politie ging het onderzoek verder en vandaag werden in Nederland en België vier personen aangehouden, in de leeftijd van 37 tot 42 jaar met de Nederlandse nationaliteit. Het gaat om drie mannen en een vrouw.

Vergroot afbeelding alt=""
De aanhouding van de vier verdachten is een gezamenlijke actie van de Nederlandse en de Belgische politie

In de vroege ochtend zijn zes huiszoekingen gedaan in Tilburg en Maasdijk. In België zijn twee huiszoekingen geweest in Poppel en is een kapitale villa inbeslaggenomen. In de tuin is een beeld van een grote bronzen stier, dat symbool staat voor bloeiende handel, aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder zijn vier auto's, drie vuurwapens, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren inbeslaggenomen. Ook is apparatuur gevonden en inbeslaggenomen voor het vervaardigen van drugs. Immers, misdaad mag niet lonen.

Drugshandel, witwassen en vuurwapenbezit

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie verdenkt de vier verdachten in wisselende onderlinge samenstelling van drugshandel, witwassen en/of verboden vuurwapenbezit.