Slachtofferrechten

Welke informatie kunt u hier vinden

U bent slachtoffer van een misdrijf of ongeluk. Bijvoorbeeld van geweld, aanranding, mishandeling, een verkeersongeluk, inbraak of diefstal. Of u bent nabestaande van een slachtoffer. Dan kunt u hulp krijgen. Misschien heeft u hulp nodig om de emotionele gevolgen van de gebeurtenis te verwerken.  Of u heeft vragen waar u graag antwoord op wilt. Op deze website leest u welke hulp u kunt krijgen. En waar u terecht kunt met uw vragen. Blader door de lijst met vragen en antwoorden of bekijk de verschillende filmpjes.

Wat doet het Openbaar Ministerie voor u? 

Het Openbaar Ministerie (OM) informeert, adviseert en begeleidt u tijdens de hele strafzaak.

Heeft u een vraag over uw zaak?

U kunt met al uw vragen aan het OM terecht bij het Slachtofferloket. Dat is de servicebalie voor slachtoffers, waarin het OM, Slachtofferhulp Nederland en de politie samenwerken. Er zijn verspreid over ons land 11 slachtofferloketten.

Kijk hier welk slachtofferloket bij u in de buurt is

Bent u slachtoffer van een ernstig misdrijf, dan heeft u een vast persoonlijk aanspreekpunt. Dit is uw slachtoffercoördinator. Hij helpt u tijdens de hele strafzaak met al uw wensen en vragen.

MijnSlachtofferzaak.nl

Als slachtoffer van een misdrijf volgt u op MijnSlachtofferzaak.nl de voortgang van uw zaak in één overzicht.  U vindt hier berichten en contactmogelijkheden met de betrokken organisaties en informatie over uw rechten als slachtoffer.