Flitspalen Goudse Poort Gouda gaan aan

Donderdag 15 juli gaan twee nieuwe flitspalen langs de Goudse Poort in Gouda aan. Vanaf dan worden bestuurders die te hard rijden op de Goudse Poort bekeurd. De gemeente Gouda, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Goudse Poort verbetert.

De nieuwe flitspalen komen op de ontsluitingsweg van de A12/A20, in beide richtingen. De toegestane snelheid is daar 50 km/uur. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspalen te plaatsen nadat de gemeente Gouda en de politie hebben aangegeven dat op deze weg de snelheidslimiet veelvuldig wordt overschreden en daardoor onveilige situaties ontstaan. Zo gebeuren er regelmatig ongevallen in de bocht door een te hoge snelheid. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met flitspalen langer noodzakelijk is.
 

Vergroot afbeelding flitskast cvom
Beeld: ©mediatheek rijksoverheid / mediatheek rijksoverheid