Twee aanhoudingen in strafrechtelijk financieel onderzoek

Vandaag zijn twee aanhoudingen verricht in een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. Een van de aangehouden verdachte is oud-ambtenaar van de gemeente Helmond. De tweede verdachte is zijn vrouw.

Vorige week verrichtte de politie doorzoekingen in hun woning in Echt en een kasteel in Roosteren. Daarbij werd beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt onder andere uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen de man die daar als ambtenaar die werkzaam was. De man werd vandaag aangehouden op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn vrouw wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen. Het echtpaar werd vanmorgen aangehouden.