Strafzaak Peter R. de Vries

De strafzaak tegen de twee vermeende uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries moet over. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank op 3 november 2022 beslist. Dit komt doordat de samenstelling van de meervoudige kamer, die uit drie rechters bestaat, is veranderd. Volgens de wet is de rechtbank dan verplicht het onderzoek opnieuw te beginnen. Dit houdt in dat de rechtbank het dossier weer behandelt. Het OM andermaal een strafeis formuleert en  de advocaten van de verdachten hun pleidooien opnieuw houden. Wanneer de zaak inhoudelijk opnieuw wordt behandeld, is nog niet bekend.

Daarnaast heeft de Amsterdamse rechtbank op 1 november 2022 beslist dat de twee strafzaken naar de moord op Peter R. de Vries moeten worden samengevoegd. De ene strafzaak gaat over de vermeende uitvoerders van de moord op de Vries (13Iraklia) en de ander naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen (26Hendon). 

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.